sujet

Hög tid att investera i moderna trafiksignalsystem

21.12.2017

Vi är nu en bra bit in i december och på många platser runt om i landet har snön redan lagt sig. Nederbörden innebär en prövning för bil- och kollektivtrafik och även årstidens mörker ställer tuffa krav på ljus- och trafiksignalsystem för städer runt om i landet.

Otillgänglig och hårt prövad infrastruktur med många störningsmoment spär på behovet av tydlig trafikinformation. Bara när att trafikanter uppdateras vid rätt tillfälle är det möjligt att optimera framkomligheten. Extra viktigt när detta i större städer där många delar på utrymmet och där tempot vanligtvis är högt.

Många av våra svenska städer växer i snabb takt och trängseln ökar hela tiden. För kommande vinter gäller det med andra ord att rusta upp trafiksystemen så att de möter kraven.

Men var ska man börja? Vilka investeringar är bäst att prioritera om det finns behov för förbättringar inom stadens transport- och trafiksignalsystem? Här nedanför följer några tips:

Trafikinformation med digitalt stöd

När det väl blivit dags att presentera nya, optimerade trafiksystem så är det bra att välja hållbara lösningar. Lösningar för framtiden och i form av digitala plattformar. På så sätt kan resenärerna enkelt söka resor, alternativa resvägar och skaffa sig bra överblick över rådande förhållanden, olyckor, köer och liknande. Välj en användarvänlig plattform eller app som samlar flera olika typer av trafikinformation - för bästa och smidigaste tillgänglighet.

System för hastighetsreglering

Variabel hastighetsreglering är ett effektivt sätt att underlätta trafikflöden som förändras vid olika tider på dygnet. Även om dessa skyltlösningar inte helt kan förebygga köer så minskar de risken för olyckor och lugnar tempot i trafiken. Variabla skyltar kan ta hänsyn till många typer av faktorer, förutom trängsel även väder, trafiksituationer, event och så vidare.

Belysning

Vi lever i ett land där halva året präglas av mörker och inte sällan tuffa väderlekar. Därför är det viktigt att investera i god, kvalitativ och energieffektiv belysning som ersättning för äldre och utdaterade system. LED är ett effektivt och miljövänligt alternativ med goda utvecklingsmöjligheter.

Moderna städer kräver modern infrastruktur och system som klarar tuffa krav på framkomlighet, trafiksäkerhet och miljö. Swarco skräddarsyr lösningarna för era behov, kontakta dem för mer information om exempelvis trafikstyrning, belysning- och parkeringslösningar!