sujet

Många fördelar med en webbaserad parkeringslösning

27.03.2018

Alla som kör bil, dagligen eller mer sällan, vet att de flesta städer vanligtvis inte kryllar av bra parkeringslösningar. I takt med att allt fler lever och arbetar i större städer så blir det tvärtom trängre på både vägar och parkeringsplatser. På grund av detta är det viktigt att löpande utveckla infrastrukturen och investera i trafik- och skyltlösningar som underlättar smidiga flöden - den höga belastningen till trots.

Idag finns det många olika sätt att informera trafikanter och bilister om tillgängliga parkeringsplatser. En viktig trend är att använda digitala lösningar i större utsträckning, även när det gäller betalning och hantering av parkering. Den traditionella parkeringsautomaten har därför, på många håll, kompletterats med en parkeringsapp. Fördelarna med detta är många, och några exempel på detta kan du läsa mer om här nedanför:

Enkel registrering

En viktig grundförutsättning när det gäller olika typer av digitala lösningar är att de är tillgängliga och faktiskt förenklar för användarna. Swappaccess är ett webbaserat och flexibelt system där det alltid är enkelt för användaren att registrera sig, både på mobiltelefon, dator eller andra enheter. Parkeringskostnaden dras sedan automatiskt från det registrerade kontot.

Biljettfritt & flexibelt

Glöm fipplande med biljetter och krångel med parkeringstider som gått ut. En digital parkeringslösning gör det enkelt att starta och stoppa din parkering via appen. Som extra säkerhet kontrolleras din bil via sensor alltid i samband med med in- och utkörning vilket innebär att du aldrig behöver oroa dig för att ditt konto används av någon annan part.

Du har alltid full kontroll och god överblick och tack vare parkeringsappen får du löpande information om lediga parkeringar i närheten.

Traditionella parkeringsskyltar i all ära, men för att säkerställa bra trafikflöden och tillgänglighet krävs också webbaserade lösningar som är framtagna med tanke på både trafikanter och operatörer. Kontakta oss på Swarco redan idag för mer information om våra olika parkeringssystem.