sujet

Nya RGB plattformsskyltar till Trafikverket

15.12.2015

De nya skyltarna är av senaste RGB teknik, där fördelen är att information kan visas i fullfärg och fullgrafiskt. Informationen på skyltarna är fullt läsbara även i direkt solljus.

Skyltarna har 4mm pixlar och storleken på den aktiva ytan är identiskt med skyltarna som vi tidigare levererat av LCD teknik. Det gör att samma layouter kan användas vid båda skyltteknikerna.

Installation av de första nya skyltarna skedde i januari 2016, där bland annat stationerna Stockholm City och Odenplan i Citybanan fick de nya skyltarna. Vi räknar med att leverera ca 200 skyltar per år under ramavtalet.

Speciellt för Citybanan är det även framtaget RGB skyltar för montage på väggen vid ingångarna till perrongerna.

 

RGB samtrafiksskyltar till pendeltågsstationerna i Stockholm

Vi har även levererat 72st RGB samtrafiksskyltar med stativ och fundament till Trafikverket. Installation pågår utanför SL’s pendeltågsstationer.

Storleken på de fullgrafiska skyltarna är drygt 2m x 2m med 10mm pixlar och placerade 4m upp i 3-benstativ, för att informationen ska kunna visas i flera väderstreck. Informationen är tänkt för busschaufförer och resenärer som även om det är långt ifrån stationen ska kunna se när nästa tåg går.

Projektledare i Swarco, Anders Westberg.