sujet

Nytt passagerarinformationssystem i Värtahamnen.

29.11.2016

Som ett tillägg till Stockholm hamnar projektet har vi även installerat ett passagerarinformationssystem inne i den helt nybyggda terminalen i Värtahamnen.

Skyltarna styrs av vårt eget system Dirigo.
Dirigo är ett system för att presentera tidtabellsinformation på presentationsenheter som skyltar och monitorer. Tidtabellsinformationen kan uppdateras manuellt via Dirigoklienten och/eller automatisk av realtids- och störningsinformation.

Passagerarinformationen för Värtahamnen visas på följande presentationsenheter:
Speedgate
Incheckningsdiskar
Passagerargångsskyltar

I entrén finns en översiktstavla, Speedgateskylt, där resenären kan se destination, viadestination, vilka incheckningsgater som gäller, boardingtid samt tid för gate close. Skylten visar upp till 3 stycken avgångar som sorteras efter avgångstid, d.v.s. att skylten följer tidtabellen.

Ovanför Värtaterminalens 31 stycken incheckningsdiskar sitter det skärmar som visar resenärerna vilka incheckningsdiskar som är tillgängliga för att checka in sig till sin resa.

Efter att resenärerna checkat in och gått igenom incheckningsgaten sitter det passagerargångsskyltar som visar vilken riktning resenärerna ska gå för att komma till rätt färja.

Vår projektledare för installationen av passagerarinformationssystemet i terminalen är Per Ojelid.