sujet

SWARCO förvärvar det amerikanska trafiksystemsföretaget McCain Inc.

02.09.2016

SWARCO har ingått ett avtal om att förvärva McCain Inc. med säte i Vista, CA, USA.
Michael Schuch, COO-ITS för SWARCO AG, och Carl McCollum, vice VD SWARCO AMERICA, signerade avtalet tillsammans med Jeffrey L. McCain, VD för McCain.
SWARCO övertar ägandet av det Kalifornien-baserade företaget per den 31 augusti 2016. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

McCain är en av de ledande aktörerna inom intelligenta transportsystem(ITS) på den amerikanska marknaden, och har en bred produktlinje av styrapparater, apparatskåp, trafiksignaler, skyltar, och mjukvara.

”McCain är ett av de bäst skötta företagen inom trafikindustrin. Jag har en stor beundran för Mr. McCains bedrifter under de senaste trettio åren. SWARCO och McCain har kompletterande produkter och lösningar, och tydliga likheter inom affärsetik, kultur, och företagsdynamik. ”
säger Manfred Swarovski, grundare och ägare av SWARCO

Jeffrey McCain är också nöjd med affären: ”Som global ledare inom trafiksäkerhet och trafiklösningar är SWARCO det perfekta företaget att fortsätta McCains tradition av enastående kundservice, industriledande teknologi, och en produktkatalog i världsklass. Genom att bli en del av SWARCO Group får medarbetarna hos McCain, såväl som våra kunder och leverantörer kontinuitet och möjlighet att utvecklas tillsammans.”

SWARCO har varit en välkänd spelare på den amerikanska marknaden inom vägmarkering i över fyra decennier, med produktionsanläggningar i Tennessee, Texas, och Colorado. Genom förvärvet av McCain ska SWARCO stärka sin position på den amerikanska ITS-marknaden, där man sedan tidigare är kända för sina parkeringssystem och produkter inom dynamisk skyltning.
”Vi planerar att bygga vidare på McCains varumärke och komplettera den redan breda produktkatalogen med flera av våra produkter och lösningar inom ITS, som exempelvis den världsberömda tekniken som används till våra Variabla Meddelande Skyltar.” säger SWARCOs COO för ITS, Michael Schuch.

 

Om SWARCO Group

SWARCO, som ägs av den Österrikiska entreprenören Manfred Swarovski, är en internationellt ledande aktör inom trafikindustrin. Med över fem decenniers erfarenhet på marknaden kan SWARCO leverera nyckelfärdiga system och lösningar inom vägmarkering, trafikstyrning för både innerstad och motorväg, parkering, kollektivtrafik, detektering, och LED-baserade produkter för trafiksignaler och belysning. Kooperativa system, V2I (kommunikation mellan fordon och vägsidosystem), e-mobilitet, och integrerade mjukvarulösningar för Smart City är de senaste framtidssatsningarna i SWARCO Groups portfolio.

Om McCain Inc.

McCain Inc. utvecklar produkter som används av miljontals människor varje dag. Sedan starten 1987 har företaget levererat en stabil produktportfölj med avancerad utrustning för trafikstyrning och transportsystem för att en skapa säkrare, och trevligare trafikmiljö. Team McCain består av över 500 medarbetare i USA och Mexiko.

För mer information, besök företagets hemsida: www.mccain-inc.com.

 

Kontaktinformation:

SWARCO AG, Wattens, Österrike
Mr. Richard Neumann
Corporate Communications Manager
Tel: +43 5224 5877 45
Email: Richard.neumann@swarco.com

 

McCain Inc., Vista, CA
Ms. Trisha Tunilla
Marketing Manager
Tel: +1 760 734 5086
Email: ttunilla@mccain-inc.com