sujet

Swarco - vinnare av Innovation Award 2015

03.06.2015

InnovationAward 2015

Swarco, Dukaten Parkering och KnowIt tilldelades i april 2015, SveParks årliga pris vid den Nordiska Parkeringskonferensen i Stockholm för att vara med att skapa den mest innovativa och kundvänliga parkeringslösningen i Norden. Den nya lösningen som lanserades i januari i år har blivit väldigt väl mottagen av kunderna och nu prisas den alltså även av branschen.

Det är Sveriges Parkeringsbolags riksorganisation, SvePark, som delar ut priset en gång om året. Syftet är att aktivt stödja och främja utvecklingen i parkeringsbranschen i Sverige.

Motiveringen till priset lyder:
"SveParks Årliga Pris 2015 tilldelas Dukaten Parkering i Linköping som i samarbete med Swarco och Knowit har anpassat ett traditionellt bomsystem i flertalet av sina större anläggningar till ett mer kundvänligt betalsystem. Dukaten har visat att det går att utveckla och förbättra en traditionell betallösning med ny teknik i samarbete med flera leverantörer och samtidigt ha slutanvändaren (kunden) i fokus."

-Vi är naturligtvis jätteglada att få det här erkännandet för vår lösning, säger Matts Skeppstedt, affärsutvecklare på Dukaten Parkering. Vi har ju fått väldigt positivt gensvar från våra kunder och det är ju det viktigaste, men det är ju alltid roligt att det uppmärksammas i branschen också.

Hur systemet fungerar
Systemet fungerar så att kunden slipper ta biljett och behöver inte heller hålla ordning på parkeringstid. I p-husen öppnar sig bommarna automatiskt både vid in- och utfart och exakt belopp dras från kundens betalkort. På utomhusparkeringarna används appen Parkering Linköping för att checka in och checka ut bilen. Inga extra avgifter tillkommer.

Systemet är utvecklat av Swarco, och Linköping är först i Sverige med att använda det. Det har införts i Norge tidigare men då endast i enstaka anläggningar. Appen är utvecklad av Knowit i samarbete med Swarco.

För mer information kontakta Thony Rysjö